top of page

Duurzaam, lokaal en groen

Al vanaf onze oprichting in 2015 zijn we bij Hoogendam bezig om een zo duurzaam mogelijk bedrijf neer te zetten. Een uitdaging die we met 100% goede wil tegemoet gaan!

Het groene en duurzame Restaurant Hoogendam

Duurzaamheid in actie

Als ouders van 3 kinderen die een voetafdruk zetten op een planeet die we moeten doorgeven, vinden we dat het onze verantwoordelijkheid is om met dit thema bezig te zijn en te blijven.

 

We zijn bij de oprichting gestart met duurzame keuzes in apparatuur, verlichting en assortiment, maar hier blijft het niet bij. We laten ons regelmatig informeren over nieuwe regelgeving, mogelijkheden en tips. Dit is geen statisch bedrijf, we groeien, ook op het gebied van duurzaamheid en circulariteit.

Plasticvrij terras

Naast alle keuzes die we maken zoals het uitsluitend gebruiken van led verlichting, waterloze urinoirs, organisch afval gescheiden laten verwerken, frituurvet aanbieden als bio-brandstof en nog veel meer, zijn we ook bezig met bewustwording.

 

Ons terras is als één van de weinige in Amsterdam volledig plasticvrij. Het water dat we serveren wordt niet geleverd met vervuilende vrachtwagens maar koelen en filteren we zelf. Een deel van de opbrengst wordt gebruikt om waterprojecten te realiseren in ontwikkelingslanden.

Stek van plant op de tafel bij Restaurant Hoogendam. Groen en lokale gerechten
Frank en Romie Hoogendam met hun eigen Hoogendam bier.

Lokale en huisgemaakte producten

Op het menu staan veel producten van lokale leveranciers waaronder koffie gebrand in Amsterdam en ons lokaal gebrouwen Hoogendam bier. Trots zijn we op onze huisgemaakte limonades, koeken en cakes. Het tegengaan van verspilling is een groot thema in het bedrijf. We merken de interesse in dit onderwerp; ons vega en vegan aandeel wordt steeds groter. Ook de vraag naar lokale en homemade producten groeit.

Urban jungle

De planten in het restaurant moeten gasten eraan herinneren hoe fijn en belangrijk het is om met de natuur te leven en hoe essentieel het is voor leven an sich. Onze leuke bedrijfsleider Roger is een absolute plant dad en verzorgt onze planten tot in de puntjes. Hij geeft de stekjes een plek op de tafels en laat klimmers de muren op gaan om onze jungle vibe te vergroten.

Binnenkijkje bij restaurant Hoogendam waar je je in een Urban Jungle waant
bottom of page