top of page
Center Gradient Transparent

diner

Stel je eigen culinaire avontuur samen met ons à la carte menu vol verfijnde Franse klassiekers met een eigentijdse twist. Of laat je verrassen door de creaties van onze chef met een uitgebreid 3- of 4-gangenmenu, waarbij we je graag adviseren over de perfecte wijn.

​

Voor groepen vanaf 8 personen hanteren wij een groepsmenu »

Koks bereiden diner in restaurant Hoogendam
Veganistisch en vegetarisch dineren met een groep.
Stel klinkt wijnglazen aan tafel bij Hoogendam

 APERITIEF 

CRÉMANT DE BOURGOGNE  9.50

domaine du bicheron, bourgogne

​

HOOGENDAM APERITIF  13.50

sakura blossom liqueur, crémant de bourgogne, amarena cherry


BRAMBUBBLE  13.50

bombay sapphire gin, lemon, crème de mûre, cava

​

MIMOSA  12.50

freshly squeezed orange juice, crémant de bourgognee

​

NEGRONI  13.50

antica formula vermouth, tanqueray gin, campari, orange

​

APEROL SPRITZ  11.50

aperol, cava, orange, soda

​

ELDERFLOWER SPRITZ  11.50

st. germain, cava, soda

 HORS D’ŒUVRE 

OESTERS  4.5

vanaf 3 stuks | zeeuwse creuses | sjalot-rodewijnazijn | limoen | citroen | peper | tabasco

​

CHARCUTERIE  13

venkel salami | coppa di parma | huisgemaakte lamsham

​

KAASPLANK (V)  16

vier kaasjes met vijgenbrood en rinse appelstroop

​​

OLIJVEN EN ARTISJOK (V)  6

gemarineerd in olijfolie met tuinkruiden en knoflook

​​

RILLETTES  11,5

van geconfijte eendenbout | met compote van peer · dadel | gegrild zuurdesem

​​

ZUURDESEM BROOD (V)  7

van stadsbakkerij as | met beurre de baratte

​

CHAMPIGNONS DE DORDOGNE (V)  8

met tuinkruiden aioli

Special

OESTERS

Een frisse en verfijnde start van je diner. Perfect om te delen of gewoon lekker voor jezelf.

 A LA CARTE 

 VOORGERECHT 

TERRINE  15

mabre van runderwang en geconfijte kippenlevercrème, met verse vijg, mesclun salade en sjalot vinaigrette
 

STEAK TARTARE  15

met een kwarteleitje, cornichons, zoete aardappelchips en licht pittige piccalilly crème

​​

BOUILLABAISSE  15,5

rijk gevulde vissoep met diverse soorten vis, schaal- en schelpdieren en een canapé met rouille

​

HUISGEMAAKTE LAMSHAM  14

asperge, roodlof, mesclun salade en kerriemayo

​​

VELOUTÉ (V)  12

soep van geroosterde prei, bospeen en aardappel met waterkers en knoflook croutons

​​

COQUILLES  16

gebakken coquilles met bloemkoolcrème, mesclun salade, truffel vinaigrette en zoete aardappelchips

​​

ARTISJOK (V)  15

salade met artisjokbodem, haricot verts, aardappel en appel, met gepocheerd ei en truffel vinaigrette

 HOOFDGERECHT 

KABELJAUW  27

op de huid gebakken, met rivierkreeftjes, gestoofde spitskool, saffraan beurre blanc en huisgemaakt linguine

​​​

ENTRECÔTE  29

getrancheerde entrecote met beurre de paris en ratatouille

​

RISOTTO (V)  24

met gebakken asperges, gedroogde tomaatjes, tuinkruiden, parmezaanse kaas en spinazie

​

EENDENBORST  26

gekarameliseerde eendenborst met gebakken witlof, romanesco en citrussaus

​

PLAT DU JOUR (ook vega)

de bediening vertelt je graag wat het gerecht van vandaag is

​​

LAM TRIO  29

rumpsteak, zwezerik, stoof van de schouder en eigen jus met provençaalse kruiden, gestoofde snijbonen en asperges

special

 LES ENFANTS 

STEAK, KABELJAUW OF KROKET  15

met twister frietjes en groene salade of verse groenten​

​

LINGUINE  9,5

tomatensaus, verse groenten en kip, of vega

KABELJAUW

Een heerlijke kabeljauw, perfect gebakken op de huid, gecombineerd met sappige rivierkreeftjes, frisse spitskool en een romige saffraan beurre blanc. Een verfijnd gerecht met veel smaak en diepte!

 BIJGERECHTEN 

POMMES GRATIN 6,5

gegratineerde aardappel uit de oven​

​​

POMMES MOUSSELINE 6

fluweelzachte aardappelpuree met olijfolie en boter

​​

POMMES DUCHESSE 6

aardappelrozetjes uit de oven

 DESSERTS  

Special

CHOCOLADE CRÈME BRÛLÉE  10

met vanille roomijs en in lavendel gepocheerde ananas

​​

CHAMPAGNE SABAYON  9

vers fruit met bloedsinaasappel sorbetijs

​​

KAASPLANK 16

vier kaasjes met vijgenbrood en rinse appelstroop​

CHOCOLADE CRÈME BRÛLÉE

Een zijdezachte chocoladevariant op de klassieke Franse klassieker, met een perfect gekaramelliseerd suikerlaagje. Geserveerd met romig vanille-ijs en in lavendel gepocheerde ananas voor een bloemige, fruitige touch. De perfecte afsluiter van je diner!

 CHEF’S MENU 

3-gangenmenu – 45
(voorgerecht, hoofdgerecht, dessert)

4-gangenmenu – 55
(alleen per tafel te bestellen)

 VOORGERECHT 

COQUILLES

gebakken coquilles met bloemkoolcrème, mesclun salade, truffel vinaigrette en zoete aardappelchips​

​of​

ARTISJOK (V)

salade met artisjokbodem, haricot verts, aardappel en appel, met gepocheerd ei en truffel vinaigrette

 TUSSENGERECHT  

VELOUTÉ (V)

soep van geroosterde prei, bospeen en aardappel met waterkers en knoflook croutons

 HOOFDGERECHT 

ENTRECÔTE

getrancheerde entrecote met beurre de paris en ratatouille

​of

RISOTTO (V)

met gebakken asperges, gedroogde tomaatjes, tuinkruiden, parmezaanse kaas en spinazie

 DESSERT  

WITTE CHOCOLADEMOUSSE

bloedsinaasappel sorbetijs en lavendel gepocheerde ananas

​of

KAASPLANK (supplement +7,5)

vier kaasjes met vijgenbrood en rinse appelstroop

bottom of page